Ρ. Σβίγκου: Τα σχέδια και οι προσδοκίες στις οποίες είχε επενδύσει η ΝΔ έπεσαν στο κενό

«Η μάχη που δίνει από πέρυσι η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους είναι νικηφόρα», υπογράμμισε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του STAR, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η απόφαση για το χρέος «κλείνει την πόρτα στα διάφορα σενάρια και σε εκείνους που πόνταραν τα λεφτά τους σε νέες καθυστερήσεις, νέα εμπόδια και νέες αοριστίες ως προς το χρέος».

Η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα και σε μια νέα περίοδο αισιοδοξίας κατά την οποία η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει τη μάχη για την καθημερινότητα του πολίτη, είπε η κ. Σβίγκου.

Υπάρχει ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για το χρέος, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζεται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αναφέρονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν σε τρεις φάσεις, εξέλιξη δημιουργεί ένα προστατευμένο περιβάλλον και τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας στις αγορές και την έξοδο από την επιτροπεία.

Σχολιάζοντας δε την κριτική και τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, η κ. Σβίγκου παρατήρησε πως στο παρελθόν, το γεγονός ότι δεν υπήρχε τότε ο περιβόητος κόφτης, δεν εμπόδισε την κυβέρνηση της ΝΔ να μειώσει οριζόντια μισθούς και συντάξεις.

«Είναι εμφανής η αμηχανία της ΝΔ και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ακριβώς επειδή όλα τα σχέδια και όλες οι προσδοκίες στις οποίες είχε επενδύσει, ώστε να μην υπάρχει ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έπεσαν στο κενό», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και προσέθεσε ότι «δυστυχώς για τη ΝΔ, ευτυχώς για τη χώρα, υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία και τα βάρη προσπαθεί να κατανείμει δίκαια και στα σύννεφα δεν πετάει, αλλά αντίθετα προσπαθεί να υπερβεί τις δυσκολίες».