Σάλος από τις δηλώσεις Καμμένου – Την παραίτηση του ζητά η ΝΔ

Την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου «σήμερα» ζητεί η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι «καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή».

«”Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική”. Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος. Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες» σχολιάζει η Ν.Δ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ομολογία από την πλευρά του κ. Καμμένου «ότι έκαναν ‘’έγκλημα’» και ότι «νομοθετούν αντισυνταγματικά».
«Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», καταλήγει η Ν.Δ.

«Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος» επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας αναφορά του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά.

«Με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα ρε γαμώτο”», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρωτάς, σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής.

Νωρίτερα, μιλώντας σε εκδήλωση για την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του στρατοπέδου Σύρου ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι με το Eurogroup της Τρίτης, η χώρα τελειώνει με την αξιολόγηση και μπαίνει «με μία ρύθμιση του χρέους για πολλά χρόνια σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης».

Όπως τόνισε, έγιναν πολλά εγκλήματα σε βάρος της χώρας τα τελευταία χρόνια και χαρακτήρισε ως «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα» την «παραβίαση του Συντάγματος, την ανατροπή της νησιωτικής πολιτικής που προβλέπεται στο άρθρο 101 του Συντάγματος».

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «εγκληματική και αντισυνταγματική πράξη» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά τονίζοντας ότι δόθηκε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή από την κυβέρνηση. «Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιχθούν οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας», συμπλήρωσε.

«Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι και την παραίτηση από υπουργός, αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε πολύ σύντομα με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας», συνέχισε ο κ. Καμμένος.
Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τους εταίρους «ότι τα νησιά δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη».

«Τα νησιά μας είναι το χειμώνα περιοχές όπου οι κάτοικοι δύσκολα περνούν» είπε και αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών και ιατρών, ενώ χαρακτήρισε τη Σύρο «καρδιά» της νησιωτικής πολιτικής, ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

«Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο κ. Κεγκέρογλου.