Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό – Πρώτη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Το απόγευμα θα διεξαχθεί η πρώτη «μάχη» στη Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς έχει προγραμματιστεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Η συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διεξαχθεί στον απόηχο της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Κυριακή, στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή υπό την νέα του ιδιότητα και αναμένεται να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα τηρήσει η ΝΔ έναντι της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ρίξει το γάντι στη ΝΔ, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στο σχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση της αντιπρότασης για το ζήτημα.

Το κλίμα αναμένεται να είναι ηλεκτρισμένο, καθώς το ασφαλιστικό είναι ένα ζήτημα που προκαλεί φθορά στην κυβέρνηση, η οποία βλέπει τις κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται, την ίδια ώρα που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια προβάδισμα της ΝΔ.