ΣΕΤΕ: Αυξάνεται η ανισοκατανομή μεταξύ κερδισμένων και χαμένων στον ελληνικό τουρισμό από τα γεγονότα στην Τουρκία

Αυξάνεται η ανισοκατανομή μεταξύ κερδισμένων και χαμένων στον ελληνικό τουρισμό από τα γεγονότα στην Τουρκία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή τη στιγμή στα γραφεία του Συνδέσμου . Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι κάθε πρόβλεψη μπορεί να μην ευσταθεί. Το «παιχνίδι» θα κριθεί από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι προβλέψεις του ΣΕΤΕ φαίνεται να επιβεβαιώνονται σε ότι αφορά την αεροπορική κίνηση για την Ελλάδα. Στο αεροπορικό κομμάτι παρατηρείται αύξηση 5-6% και σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα ΑΘηνών, ωστόσο όπως τονίζει ο κ. Ανδρεάδης, από το 2017 θα υπάρξει ένα consolidation στις πτήσεις προς κάποια ελληνικά νησιά, καθώς πολλές αεροπορικές πρόσθεσαν νέες πτήσεις στις οποίες όμως δεν υπάρχει πληρότητα. Ο βαθμός του consolidation θα κριθεί από τα αποατελέσματα του καλοκαιριού και κυρίως τον Οκτώβριο.

Σε ότι αφορά το οδικό κομμάτι, οι προβλέψεις για το εξάμηνο έχουν πέσει έξω -8%.

Από τα γεγονότα της Τουρκίας, μεγάλο μερίδιο τουρισμού φαίνεται να παίρνουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κροατία. Η Ιταλία παίρνει τον τουρισμό της Γαλλίας. Το μερίδιο της Ελλάδας θα κριθεί από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Από τη Γερμανία θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό 5 εκατ. λιγότερα άτομα λόγω των τρομοκρατικών γεγονότων. Αυτό βέβαια δηλώνει μία απώλεια περαιτέρω.

Εν τω μεταξύ, το Brexit δεν έχει επηρρεάσει τόσο αρνητικά τον τουρισμό όσο αναμενόταν. Η στερλίνα υποτιομήθηκε κατά 7% μετά το δημοψήφισμα και η διαφορά αυτή δεν έχει επηρρεάσει την τουριστική κίνηση από τη Βρετανία.

Brexit 2017: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ, η Ελλάδα εκπέμπει μία σταθερότητα. “Βλέπουμε θετικό πρόσημο, σύμφωνα με τα early bookings (προκρατήσεις)” είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι «μας απασχολεί μεν το Brexit, ωστόσο αρκετά θα κριθούν και από τη σταθερότητα και την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας».