Σε διάφορα σημεία στο Πολύκαστρο έχουν μεταφέρει τις σκηνές τους χιλιάδες πρόσφυγες από την Ειδομένη

Σε διάφορα σημεία στο Πολύκαστρο Κιλκίς έχουν μεταφέρει τις σκηνές τους χιλιάδες πρόσφυγες μετά την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης.

Αρνούμενοι να μεταβούν στους νέους χώρους φιλοξενίας, περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δύο βενζινάδικα στο Πολύκαστρο και τον χώρο έξω από το ξενοδοχείο PLAZA, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν εντοπίσει καταυλισμούς προσφυγικούς καταυλισμούς σε χωράφια και σε διάφορα άλλα σημεία, δίπλα στην Ειδομένη.

Πάντως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης και του καυταλισμού που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με άλλες οργανώσεις δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Οι ΜΚΟ αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές τους/.

«Εχουμε ξεκινήσει να ξεστήνουμε τις σκηνές και να αποσυναρμολογούμε τον εξοπλισμό μας ενώ παράλληλα, μαζεύουμε όσα αντικείμενα άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού καθαριστούν, όπως παιδικά καροτσάκια ή κουβέρτες» ανέφερε στο ΑΜΠΕ η Στέλλα Νάνου από την Ύπατη Αρμοστεία.

Πάντως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να βρίσκονται στη γύρω περιοχή και κυρίως στους άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται στο Πολύκαστρο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους. Στα συγκεκριμένα σημεία επιχειρούν και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενώ, όπως ξεκαθάρισε η κ. Νάνου, γίνεται αξιολόγηση των αναγκών στους νέους χώρους φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.