Σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις ειδικοί φρουροί που συνελήφθησαν για μεταφορά και διακίνηση παράνομων όπλων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι τέσσερις ειδικοί φρουροί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο λιμάνι του Πειραιά, στην Αττική και στην Κρήτη για μεταφορά και διακίνηση παράνομων όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα, ενώ διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους και παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί το εύρος και οι λεπτομέρειες της εγκληματικής δράσης τους.

Σήμερα Τρίτη οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, μαζί με τον αδελφό του ενός, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε απο την Αστυνομία, προκειται για δύο 28χρονους που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ στην Αττική, έναν 27χρονο που υπηρετεί στα Χανιά και έναν 30χρονο που υπηρετεί σε επίλεκτη μονάδα του Ρεθύμνου, και τον 31χρονο αδελφό του τελευταίου.

Η πληροφορία που οδήγησε στην διερεύνηση της υπόθεσης απο την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε οτι οι ειδικοί φρουροί θα έφερναν όπλα απο την Κρήτη, τα οποία ένας απο τους 28χρονους στην Αθήνα, επρόκειτο να παραδώσει, κατόπιν παραγγελίας, σε αλλοδαπό κακοποιό.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει τεκμηριωθεί και από την αστυνομική έρευνα, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί το εξετάζουν με πολύ προσοχή, καθώς και το ενδεχόμενο να υπάρχει κρυψώνα και με άλλα όπλα που δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το υπηρεσιακό πιστόλι του 28χρονου που συνελήφθη στον Πειραιά, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται που το έχει.

Σε ό, τι αφορά στο χρονικό της επιχείρησης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ένας απο τους 28χρονους μετεβη στην Κρήτη, όπου μαζί με τον 30χρονο απο το Ρέθυμνο, παρέλαβαν δύο πιστόλια απο τον 27χρονο στα Χανιά, πηραν απο ένα ο καθένας και γύρισαν με πλοίο απο το Ηράκλειο στον Πειραιά.

Εκεί, οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν τους ακινητοποίσαν και βρήκαν πάνω στον 28χρονο ένα πιστόλι και γεμιστήρα και στο αυτοκίνητο του αδελφού του 30χρονου, που αποχωρούσε απο το λιμάνι, έναν σάκο με το δεύτερο πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.

Οι τρεις συνελήφθησαν επιτόπου, ενώ ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο ειδικών φρουρών στην Αθήνα και στα Χανιά.

Από την έρευνα που έγινε αμέσως μετά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

α) Στην κατοχή του 27χρονου ειδικού φρουρού στα Χανιά:

2 πιστόλια των 22mm,

2 πιστόλια των 9mm

μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο,

δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα,

δυναμίτης με φυτίλι,

μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.

β) Στην κατοχή του πρώτου 28χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν ένα φυσίγγιο 7,62mm, μια σύριγγα μίας χρήσεως και δύο κινητά τηλέφωνα.

γ) Στην κατοχή του δεύτερου 28χρονου ειδικού φρουρού, (ο οποίος φέρεται και ως παραλήπτης των όπλων στην Αθήνα), βρέθηκαν 5 βεγγαλικά – κροτίδες, πτυσσόμενο μαχαίρι, 6 σύριγγες μίας χρήσεως, κινητό τηλέφωνο καθώς και 6 αμπούλες και 4 δισκία φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες θα αποσταλούν στα εργαστήρια για εξέταση.

δ) Στην κατοχή του 30χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου «Καλάσνικοφ» καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 31χρονου αδελφού του ένα κινητό τηλέφωνο.
Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.