Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης, που ανέδειξαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Το υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

kubernisi-orkomosia (1)

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει μετά την επιστροφή του Αλ.Τσίπρα από τις Βρυξέλλες..

Δύο μέλη της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δεν ορκίστηκαν σήμερα, ο μεν κ. Μουζάλας διότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο δε κ. Μάρδας διότι εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών.

kubernisi-orkomosia

“Προτεραιότητα οι πολίτες, που έχουν φτάσει στα όρια τους. Έχει έρθει η ώρα να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αποκαταστήσουμε τις αμοιβές των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων”,δήλωσε αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος.

“Πρέπει να ξαναστήσουμε το κοινωνικό κράτος στα πόδια του, μπορούμε να χτυπήσουμε τα πιράνχας που υπάρχουν ακόμη στον χώρο της Υγείας”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός. Οι λίστες θα ελεγχθούν πιο καλά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σχολικά γεύματα, εξυγίανση του προνοιακού συστήματος μεταξύ των προτεραιοτήτων, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

“Ευχαριστώ για την τιμή που μου έδειξε ο πρωθυπουργός, είναι μια καρέκλα ευθύνης για τα νέα παιδιά, δηλαδή για το μέλλον της χώρας”, δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

nikos-filis-orkomosia

Ξεκινάμε με τα μεγάλα θέματα, που συγκλονίζουν την Ευρώπη, είπε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης, αναφερόμενος στο προσφυγικό.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο «έχουμε τις προϋποθέσεις να υπερβούμε τις δυσκολίες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, διαψεύδοντας παράλληλα τις πληροφορίες ότι του προτάθηκε η θέση του προέδρου της Βουλής.

«Έφυγε η θηλιά από τον λαιμό μας και τώρα θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας» υποστήριξε ο Αλ.Φλαμπουράρης.

«Η κυβέρνηση επανεκκινεί με μία σαφή εντολή, πιο ώριμη. Είμαστε προσγειωμένοι και προχωράμε. Ο λαός περιμένει γρήγορα βήματα» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Σκουρλέτης.

«Ξέρουμε τα προβλήματα και σε συνεργασία με τους ανθρώπους του χώρου της Υγείας μπορούμε να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη το σύστημα υγείας, διαχρονικά» δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος.

«Συνεχίζουμε ό,τι είχαμε ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Το βασικότερο είναι η εφαρμογή των νόμων. Από εμάς δεν γίνονται και δεν θα υπάρξουν ‘χατίρια’. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ.Κοντονής.

«Κύριο μέλημμά μας η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής» είπε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

«Πρέπει να δώσουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, η οικονομία πρέπει να αποκτήσει θετικό πρόσημο. Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η πρώτη κατοικία είναι ασφαλής» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Υπάρχουν επώδυνες επιπτώσεις από τη συμφωνία για τους αγρότες. Αλλά με τα ισοδύναμα που θα αναζητηθούν ελπίζουμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.