Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου – Βλ. Πούτιν στο Προεδρικό Μέγαρο

Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι ως Πρόεδρο και ηγέτη της Ρωσίας.

Η επίσκεψη σας στην Ελλάδα γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για όλη την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βλαντιμίρ Πούτιν .

Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας, τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

live-i-afiksi-tou-rwsou-proedrou-sto-el-benizelos_31.w_l

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσίας, επισημαίνοντας την εντυπωσιακή αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

poutin-proedriko-paulop-1000-604x400

Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο.