Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης καλεί η ΓΣΕΕ

Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης, καθώς και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί η ΓΣΕΕ εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.

Όπως αναφέρει, μετά από εξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, είμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα.

«Σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι να κερδίσουμε ότι χάσαμε και να αποτρέψουμε τα νέα καταστροφικά σχέδιά τους, για κοινωνία και οικονομία» τονίζει.

Γενική απεργία έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ως εκ τούτου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Προβλήματα όμως θα υπάρχουν και την Τετάρτη, καθώς η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) θα απεργήσει και αύριο και την Πέμπτη, αν και η ομοσπονδία των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μετέθεσε για την Πέμπτη την αρχικά προγραμματισμένη για την Τετάρτη απεργία της.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει ότι συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, που όμως θα απεργήσουν μία μέρα πριν, δηλαδή αύριο Τετάρτη.