Σκληρή κόντρα Ν. Παππά – Άδ. Γεωργιάδη με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προκάλεσε η δριμεία επίθεση που του εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», μιλώντας στον ομώνυμο ρ/σ, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Παππά φασίστα.

«Το παραμύθι του Παππά ότι ήρθαν οι καλοί για να διώξουν τους κακούς, εγώ δεν το τρώω. Να μη γυρίσουμε σε εποχές που χρειαζόμαστε έναν νέο Μαρούδα με το όνομα Νίκο Παππά για να παίρνουμε άδεια για το τι θα λέμε» είπε.

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι «θεωρεί φρικτό να κλείσει ένα κανάλι».

Απαντώντας ο κ. Παππάς σημείωσε:

« Σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη διαδικασία νόμιμης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με αποκάλεσε φασίστα.

»Το γελοίο του πράγματος είναι προφανές, καθώς αυτή η κατηγορία εκτοξεύεται από έναν περήφανο φίλο του Στυλιανού Παττακού.

»Η ουσία βρίσκεται στην επίσημη θέση της Ν.Δ. Διότι αν καλύπτει τον αντιπρόεδρο της, σημαίνει ότι δεν έχει κανένα όριο στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την ανομία, τη διαπλοκή και την ασυδοσία στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι πολίτες, ακόμα και αυτοί της συντηρητικής παράταξης ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

«”Δημοκράτη” Νίκο Παππά, μπορείτε να βρείτε μία, έστω μία δήλωσή μου υπέρ του Παττακού; Αν όχι θα ζητήσετε συγγνώμη;» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στον λογαριασμό του στο Twitter, ανταπαντώντας στον υπουργό Επικρατείας.

Επί της ουσίας, όποιος νομοθετεί με σκοπό να κλείσει ΜΜΕ, να περιορίσει την Ελευθερία, να απολυθούν δημοσιογράφοι πώς λέγεται; ρωτά τον κ. Παππά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ίδιο ρ/σ, επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση, λέγοντας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι «τα παίρνουν».

«Μη μας το παίζουν αθώοι και καλοί. Για ποιους λόγους θέλουν την εξουσία; Για ποιο λόγο κάνουν τα αντίθετα από αυτά που λέγανε;» ρώτησε, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, πως αν και δεν έχει στοιχεία για τις καταγγελίες του, όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση «θα ψάξει τα πάντα».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη ξεπερνούν κάθε όριο και βαραίνουν όλη τη ΝΔ.

Σε σκληρό σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζεται ότι «η φαιδρότητα και η χυδαιότητα, με την οποία επιτίθεται ο Αδ. Γεωργιάδης στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει» και υπογραμμίζεται ότι «η σημερινή του λάσπη, όμως, απέναντι στην κυβέρνηση και οι κατηγορίες για “κλέφτες” που “τα παίρνουνε” ξεπερνούν κάθε όριο και βαραίνουν όλη τη Ν.Δ., της οποίας είναι αντιπρόεδρος».

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πολιτεύονται με τόσο φτηνά και χυδαία κόλπα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.