Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στο κέντρο του Βόλου

Συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν χθες στο κέντρο του Βόλου, μετά από πορεία με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου οι αντιεξουσιαστές καλούσαν σε επίθεση εναντίον της Αργούς, που βρίσκεται στην παραλία λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων. Στην πορεία που ακολούθησε ακούγονταν συνθήματα κατά του δημάρχου του Βόλου Αχ. Μπέου ενώ οι αντιεξουσιαστές, περίπου 150 στον αριθμό, προκάλεσαν ζημιές, με ρόπαλα και πέτρες, σε τράπεζες και τα ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο της πόλης.

Με το τέλος της πορείας, οι αντιεξουσιαστές με ορμητήριο το Πανεπιστήμιο και την Πρυτανεία – που τελεί υπό κατάληψη – επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μολότοφ, πέτρες, αναμμένα στουπιά και μπουκάλια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απαντούσαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος, αλλά και στην παραλία, όπου οι αντιεξουσιαστές από την ταράτσα του Πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ στοχεύοντας την Αργώ και τους αστυνομικούς.
Η ένταση αποκλιμακώθηκε μετά τις 11:00 με έφοδο της αστυνομίας μπροστά από τη Θόλο και τους αντιεξουσιαστές να ταμπουρώνονται στο Πανεπιστήμιο.

Δυο κοπέλες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να εμπνέει καποια ανησυχία η κατάστασή τους.