Σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα εξάρθρωσε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 25, 24 και 15 ετών και εξιχνιάζοντας 20 περιπτώσεις κλοπών.

Υπολογίνζεται ότι οι συλληφθέντες είχαν αποκομίσει από τη δράση τους παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 155.000 ευρώ.

Ειδικότερα, από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διαπιστώθηκε πως οι τρεις ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κλοπές σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις στην Πάτρα.
Πρόκειται για Ρουμάνους, ηλικίας 25, 24 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Την Κυριακή τα ξημερώματα, επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν άμεσα στη περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο είκοσι κλοπές σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις στην Πάτρα αφαιρώντας κυρίως χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα και εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει:

-12 κλοπές σε οχήματα,

-Εξι κλοπές σε οικίες,

-Και από μια κλοπή σε κατάστημα ειδών διατροφής και σε αποθήκη με εργαλεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας από τους αστυνομικούς συνελήφθη και η 33χρονη μητέρα του 15χρονου δράστη για παραμέληση της εποπτείας του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή.