Σταύρος Παπασταύρου: Διαπράττεται άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής εξηγήσεων του κ. Σταύρου  Παπασταύρου, άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα κ. Ιω. Δραγάτση, ενώπιον του οποίου παρείχε και τις εξηγήσεις, καταθέτοντας και γραπτό υπόμνημα.

Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο, στο ΣΔΟΕ, ο κ. Παπασταύρου, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του  δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Ωστόσο ο συνήγορος του κ. Ναμίας είπε πως θα σταλεί ανακοίνωση για την υπόθεση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Σήμερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσα στις αρμόδιες Αρχές διευκρινιστικό υπόμνημα για την υπόθεση που συνδέθηκε με το όνομά μου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως  τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος».

Ειδικότερα  υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η εταιρεία και ο τραπεζικός της λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει.

Επειδή η υπόθεση έχει αποτελέσει από καιρό αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού κάποιοι εξακολουθούν να με εμφανίζουν ως «συνδικαιούχο» του τραπεζικού λογαριασμού, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία ελέγχων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση. Κλήθηκα να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις, τις οποίες και έδωσα σήμερα.

Καλοδεχούμενος ο εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές, και στον αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό. Όμως, άλλο πράγμα ο απαραίτητος έλεγχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Διαπράττεται άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη.

Πηγή: http://kourdistoportocali.com/post/46575