Στην Αθήνα για τα hotspots την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Η δημιουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων (hotspots) θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει την Παρασκευή στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός του Γιοχάνες Ντίμροτ, ο οποίος απέφυγε, ωστόσο, να δώσει καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία των κέντρων και παρέπεμψε σχετικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ερώτηση θα έπρεπε να τεθεί αρμοδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι εκεί έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και το θέμα των hotspot» δήλωσε ο κ. Ντίμροτ ερωτηθείς για την έναρξη λειτουργίας των hotspots..

Διευκρίνισε ότι επί της αρχής για τη γερμανική κυβέρνηση «η κατασκευή αυτών των κέντρων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο, προκειμένου να εγγυηθούμε περισσότερη τάξη στη διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα κατά το πέρασμα των συνόρων προς την Ελλάδα».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε ότι ο κ. Ντε Μεζιέρ θα ταξιδέψει την Παρασκευή στην Αθήνα, όπου θα συζητήσει με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, ακριβώς και γι’ αυτό το θέμα.