Στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» επενδύει συμμετοχικά η ΑΚΤΩΡ FM

Στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», επενδύει συμμετοχικά η ΑΚΤΩΡ FM θυγατρική της «ΑΚΤΩΡ».

Η εταιρεία εξειδικεύεται στη μελέτη, κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων. Είναι η εταιρεία που έχει αδειοδοτήσει το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας στην Κέρκυρα ενώ έχει αναλάβει την αδειοδότηση 28 ακόμη υδατοδρομίων.
Η ΑΚΤΩΡ FM δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων τομέων, στη διαχείριση εγκαταστάσεων αεροδρομίων και αποτελεί την Εταιρεία Διαχείρισης Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ FM Γιάννης Αναστασιάδης σχολίασε ότι η απόφαση συμμετοχής οφείλεται στην προοπτική που διαβλέπει σε αυτή την επένδυση και την ανάπτυξη που προσδοκά μέσω αυτής. «Θεωρούμε ότι το έργο στο σύνολο του έχει τεράστια αναπτυξιακή δυναμική και η υλοποίηση του μόνο θετικά θα συνεισφέρει στην χειμαζόμενη οικονομία της χώρας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας υπογράμμισε πως «η συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ FM προσδίδει σημαντική υπεραξία στην εταιρεία μας καθώς με τη συσσωρευμένη πείρα της και την καινοτόμο τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα αεροδρόμια θα συνεισφέρει ενεργά στην εύρυθμη λειτουργία και των υδατοδρομίων.

Εκτίμησε ότι τα οφέλη από την ύπαρξη αδειοδοτημένων υδατοδρομίων θα είναι πολλαπλά και εκτείνονται πρωτίστως στο κοινωνικό σύνολο των περιοχών που θα λειτουργήσουν. «Η επαρκής προσβασιμότητα που θα εξασφαλίζεται με τις πτήσεις των υδροπλάνων θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες, ιδίως των μικρών νησιών που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό τους ενώ παράλληλα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους» πρόσθεσε.