Στην Ολομέλεια της Βουλής το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα», σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις των εταίρων, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε η κυβέρνηση, το «παράλληλο πρόγραμμα» θα επανακατατεθεί αφού γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις ως προς την κοστολόγησή του, καθώς στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την αρχική εκδοχή του νομοσχεδίου δεν υπήρχε, κάτι που είχε προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που είχε αποχωρήσει από την συζήτηση (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ).

Η συζήτηση που θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις ξεκινά στις 12 το μεσημέρι.

Με το σχέδιο νόμου καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων, ρυθμίζονται θέματα για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων και λαμβάνονται μέτρα για την πρόσληψη προσωπικού με την προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών και υγειονομικών.