Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή προχώρησε η OIYE

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE), ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στο πλαίσιο της ρύθμισης για την κυριακάτικη λειτουργία.

«Όσο η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της για κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τόσο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο Εμπόριο θα επιμένουν να κινητοποιούνται, να αντιστέκονται και να απεργούν» διαμηνύει η ΟΙΥΕ και προσθέτει:

«Όσο οι καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία, κάνουν τους εργαζόμενους “λάστιχο” με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, τόσο οι εργαζόμενοι δεν θα σκύβουν το κεφάλι».

Η ομοσπονδία καλεί τα Σωματεία της, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές
να συμμετάσχουν στην απεργία, «δίνοντας δυνατό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους δανειστές ότι, η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ούτε αναγκαία είναι ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται».

«Αντίθετα καταστρέφει την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάνω απ΄όλα τους εργαζόμενους είτε στέλνοντάς τους στην ανεργία είτε καταστρέφοντας κάθε δικαίωμα που τους έχει απομείνει» καταλήγει.