Στην τελική ευθεία για τις εκλογές – Ξεκινά η «μάχη» της πλατείας

ÅËËÁÄÁ-ÁÈÇÍÁ-ÅÊËÏÃÅÓ 17 ÉÏÕÍÉÏÕ 2012-ØÇÖÏÖÏÑÉÁ-ÅÊËÏÃÉÊÁ ÔÌÇÌÁÔÁ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Μετά το ντιμπέιτ μεταξύ των διεκδικητών της πρωθυπουργίας, σειρά έχει η «μάχη» της πλατείας. Στον ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Παρασκευή, η οποία θα μεταδοθεί σε γιγαντοοθόνες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Η ΝΔ θα ρίξει το βάρος της στο Λεκανοπέδιο τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Συγγρού θεωρούν ότι η πρωτεύουσα μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την πρωτιά, γιαυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες για την πολιτική ανατροπή στην Αθήνα.

Ως επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής αναμένεται να έρθει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πλατεία Ομονοίας την Πέμπτη. Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 19:30.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατεία Συντάγματος θα έχει την τιμητική της την Παρασκευή, με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από νωρίς το απόγευμα θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις σε τέσσερα σημεία της Αθήνας, ενώ συγχρόνως οι πολίτες θα καλούνται με μεγάφωνα και ντουντούκες να προσέλθουν στη συγκέντρωση και να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους.

Η συγκέντρωση του Συντάγματος πρόκειται να μεταδοθεί απευθείας σε γιγαντοοθόνες σε κεντρικές πλατείες πρωτεουουσών νομών.

Έως την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εμφανιστεί επίσης στις εκλογικές περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος. Έτσι, απόψε θα μιλήσει στη Λάρισα, την Τετάρτη στην Πάτρα και την Πέμπτη στο Ηράκλειο.