Στη Μέση Ανατολή η Χίλαρι Κλίντον για διαβουλεύσεις επίλυσης της κρίσης στη Γάζα

Τον Μπιλ Κλίντον πρότεινε πριν από μέρες ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν να αναλάβει χρέη διαμεσολαβητή στον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα, τελικά η Χίλαρι είναι εκείνη που βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Μέση Ανατολή…

Την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ στέλνει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε Ισραήλ και Αίγυπτο, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις «κορυφής» για την κρίση στη Γάζα, με κεντρικό διαμεσολαβητή το Κάιρο. Η Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθεί στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και στη Ραμάλα με τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής, εξαιρουμένης της Χαμάς.

Την ίδια στιγμή, οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται για έβδομη μέρα, με το Ισραήλ να αναβάλλει προσωρινά, μέχρι την Πέμπτη, τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση χερσαίας επέμβασης και με τους Παλαιστίνιους να μετράνε 108 νεκρούς, οι μισοί εκ των οποίων άμαχοι, ανάμεσά τους και 27 παιδιά (το Ισραήλ μετράει μόλις 3 νεκρούς).

Παράλληλα, επίθεση με μαχαίρι επιχειρήθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ από άτομο που κατάφερε να τραυματίσει ένοπλο φρουρό και το οποίο τελικά συνελήφθη.

Επιπλέον, τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού στέλνουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που χρειαστεί να επιχειρηθεί η απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών από το Ισραήλ.