Στη Μυτιλήνη ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών

Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε την Κυριακή ο ειδικός εισηγητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, Φρανσουά Κρεπό.

Ο κ. Κρεπό επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις διαμονής των μεταναστών και των προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στη Μόρια, όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.

Η επίσκεψη του κ. Κρεπό στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί σήμερα, Δευτέρα, οπότε και έχει προγραμματισθεί να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τα προκαταρκτικά συμπεράσματά του, ενώ η πλήρης έκθεσή του θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, αργά το μεσημέρι της Κυριακής εκδηλώθηκε μίνι εξέγερση των Αφγανών που διαμένουν στον ανοικτό καταυλισμό του Δήμου Μυτιλήνης, στον Καρά Τεπέ. Διεκδικώντας την απομάκρυνση στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τους οποίους κατηγορούν για διακρίσεις σε βάρος τους, οι Αφγανοί πρόσφυγες κατέλαβαν την κεντρική πύλη του καταυλισμού. Ώρες αργότερα η κινητοποίηση έλαβε τέλος με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.