Στη Σκόπελο μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο και στρατιωτική βοήθεια

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από τις Βρυξέλλες επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο.

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον κ. Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα θα βρίσκονται την Πέμπτη το πρωί στη Σκόπελο προκειμένου να έχει επιτόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Επίσης, αρματαγωγό του Στόλου αποπλέει το πρωί της Πέμπτης από τον Βόλο για τη Σκόπελο μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αρμοδίων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά από επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και σε συνεννόηση με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.