Στις κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία την ερχόμενη εβδομάδα το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι των θεσμών σκληραίνουν την στάση τους στην διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, η κυβέρνηση επαναφέρει το «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο και θα εισαχθεί την προσεχή εβδομάδα προς επεξεργασία στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ήδη έχουν προσκληθεί τα μέλη των επιτροπών να προσέλθουν στις συνεδριάσεις που προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου (15.00) και για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου (14.00).

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις των εταίρων, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε η κυβέρνηση, το «παράλληλο πρόγραμμα» θα επανακατατεθεί αφού γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις ως προς την κοστολόγησή του, καθώς στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την αρχική εκδοχή του νομοσχεδίου δεν υπήρχε, κάτι που είχε προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που είχε αποχωρήσει από την συζήτηση (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ).