Στους δέκα ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετανάστες από το ναυάγιο στην Καλόλιμνο

Στους δέκα ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετανάστες από το ναυάγιο στην Καλόλιμνο την περασμένη Παρασκευή, καθώς, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, αγνοούνται άλλος ένας άνδρας και ένα παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 27 από τις 35 σορούς που ανασύρθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Ωστόσο, άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που ξεκίνησαν το πρωί, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, στην περιοχή βορειοανατολικά της νησίδας, από κλιμάκιο δυτών του Λιμενικού.

Άκαρπες ήταν οι έρευνες και στο Φαρμακονήσι, όπου σκάφος της Frontex ερεύνησε την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς διασωθέντες του ναυαγίου της Παρασκευής μιλούσαν για δύο έως τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, που αγνοούνται, καθώς επέβαιναν στην ξύλινη λέμβο μαζί με τους 41 διασωθέντες και τους οκτώ νεκρούς (έξι παιδιά και δύο γυναίκες) που εντοπίστηκαν.

Στο μεταξύ, άλλα δύο πτώματα, πιθανότατα προσφύγων, ξεβράστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Σάμο. Πρόκειται για τις σορούς δύο ανδρών που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αντωνίου-Γαλάζιου, βορειοανατολικά του νησιού. Σημειώνεται ότι τρεις σοροί είχαν ανασυρθεί στο νησί και το περασμένο Σαββατοκύριακο, βόρεια του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιανουαρίου είχαν περισυλλεγεί έξι σοροί βορειοανατολικά της Σάμου. Τότε πρόσφυγας δήλωσε ότι μαζί με άλλα 16 άτομα επέβαινε σε λέμβο που ανατράπηκε και βυθίστηκε, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα της βύθισης της.

Τουλάχιστον πέντε μετανάστες βρέθηκαν πνιγμένοι στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας μετά το ναυάγιο του πλεούμενου με το οποίο επιχειρούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενοι το τουρκικό Dogan.

Ψαράδες στην περιοχή του Ντιντίμ (απέναντι από το Φαρμακονήσι) ενημέρωσαν για το ναυάγιο την ακτοφυλακή, η οποία μπόρεσε να διασώσει έναν από τους επιβάτες, σύμφωνα με το Dogan. Έρευνες διεξάγονται για την ανεύρεση των 16 άλλων προσώπων που, σύμφωνα με τον επιζώντα, βρίσκονταν στο πλεούμενο.