Στο Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης προσήχθη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ

Στο Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης προσήχθησαν το πρωί της Τετάρτης, από τα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης. Και οι δύο αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

Στο ΑΤ Κυψέλης πήγε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρόεδρος της ΛΑΕ κατήγγειλε τις αυταρχικές συλλήψεις των Καλφαγιάννη και Κούνη και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Η ERTopen λειτουργεί εδώ και δυόμισι χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTopen έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη» είπε ο κ. Λαφαζάνης.