Στυλιανίδης: Κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο Αλ. Τσίπρας συνομίλησε με τον Κ. Καραμανλή

Την αποκάλυψη ότι κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τον περασμένο Ιούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, έκανε το στέλεχος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Στυλιανίδης, σε απάντηση κυρίως των κ.κ. Βορίδη, Μπαλτάκου, Τζιτζικώστα και λοιπών της «έξω Δεξιάς», όπως τους χαρακτηρίζει, είπε: «Υπάρχει όντως θεσμική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Κεντροαριστερά. Αλλωστε η ορίτζιναλ Κεντροδεξιά δεν θέλει να δημιουργεί εχθρούς, θέλει να τους αγκαλιάζει και εν συνεχεία να τους νικά αγκαλιάζοντάς τους. Η μοναδική φορά που είχε ο κ. Καραμανλής απευθείας συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ήταν κατά τη διάρκεια των 17ωρων διαπραγματεύσεων του Πρωθυπουργού με τους δανειστές. Πέραν τούτου ουδέν».

Ολόκληρο το δημοσίευμα του Βηματοδότη έχει ως εξής:

«Οσο πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τόσο εντείνονται και οι διαμάχες των υποψηφίων αρχηγών, τόσο επιχειρείται και η ανάμειξη του Κ. Καραμανλή σε αυτές. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το μείζον(;) θέμα συζήτησης τούτες τις ημέρες στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν είναι ούτε τα «κόκκινα» δάνεια, ούτε το σύμφωνο συμβίωσης, ούτε καν το Ασφαλιστικό. Είναι εάν υπάρχουν ή όχι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε καραμανλικά στελέχη της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη. Δύο από τους υποψηφίους λένε ότι υπάρχουν, ενώ ένας μη υποψήφιος, ούτε καν βουλευτής, ακραιφνής όμως καραμανλικός (που λέει συχνά ότι«αρχηγός μου είναι μόνον ο Καραμανλής») διαλαλεί ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά όλα τα περί αντιθέτου που ακούγονται αποτελούν απλώς… προβοκάτσια. Πρόκειται για τον Ευρ. Στυλιανίδη (που άναψε φωτιές στη ΝΔ από την παρουσία του στην παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου και τη συνομιλία που είχε με τον κ. Τσίπρα), ο οποίος βγήκε πάλι και είπε ότι«η ΝΔ είναι κόμμα καραμανλικό και όποιος δεν συμφωνεί μ’ αυτό να σηκωθεί να φύγει». Να τι λέει λοιπόν ο κ. Στυλιανίδης σε απάντηση κυρίως των κ.κ. Βορίδη, Μπαλτάκου, Τζιτζικώστα και λοιπών της «έξω Δεξιάς», όπως τους χαρακτηρίζει: «Υπάρχει όντως θεσμική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Κεντροαριστερά. Αλλωστε η ορίτζιναλ Κεντροδεξιά δεν θέλει να δημιουργεί εχθρούς, θέλει να τους αγκαλιάζει και εν συνεχεία να τους νικά αγκαλιάζοντάς τους. Η μοναδική φορά που είχε ο κ. Καραμανλής απευθείας συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ήταν κατά τη διάρκεια των 17ωρων διαπραγματεύσεων του Πρωθυπουργού με τους δανειστές. Πέραν τούτου ουδέν». Τι κάνει όμως ο κ. Στυλιανίδης; Μαθαίνω ότι έχει συχνή επικοινωνία με τον Νο 2 της κυβέρνησης Ν. Παππά, με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά, από την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Το παραδέχεται και ο ίδιος. Τι συζητούν όμως δεν αποκαλύπτει».