Στόχος επίθεσης με μπογιές τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Στόχος επίθεσης έγιναν το πρωί της Τρίτης τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί της οδού Βογατσικού.

Στις 9.40, έξι άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μπήκαν στον χώρο των γραφείων και πέταξαν κόκκινες μπογιές στους τοίχους και στα έπιπλα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν πεζή.

Ελαφρά τραυματίστηκε από μπογιές που δέχτηκε στο πρόσωπο ένας εργαζόμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων, οι δράστες της επίθεσης ήταν έξι άτομα που φορούσαν κουκούλες.

Λίγες ώρες αετότερα την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ομάδα ″Δαμόκλειος Σπάθη″.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ερωτηθείς αν πιστεύει πως συνδέεται το σημερινό γεγονός με την κατάληψη του πρώην ορφανοτροφείου στην Τούμπα, που ανήκει στην μητρόπολη, απάντησε:

«Δεν μπορώ να ξέρω. Είναι πιθανόν. Γιατί, οπωσδήποτε, η υπόθεση δεν μπορεί να μείνει έτσι. Δηλαδή ή λειτουργεί κράτος ή δεν λειτουργεί. Άμα δεν λειτουργεί, να το ξέρουμε όλοι και να πάρει ο καθένας στα χέρια του την υπόθεση του, να αμύνεται ή να πετύχει αυτό που επιδιώκει».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η μητρόπολη σχεδιάζει να χτίσει στον χώρο του πρώην ορφανοτροφείου ίδρυμα για την περίθαλψη ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.