Στ. Θεοδωράκης: Έγκλημα ο εκλογικός νόμος που έφερε σε διαβούλευση ο ΣΥΡΙΖΑ

«Έγκλημα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού τον εκλογικό νόμο που έφερε σε διαβούλευση ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι «μας σπρώχνουν εν γνώσει τους στην ακυβερνησία».

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής ανέφερε ότι δεν έχει καμία σημασία τι θα κερδίσει το Ποτάμι αλλά το θέμα είναι τι θα χάσει η χώρα καθώς «με το σύστημα που προτείνουν, θα έπρεπε τον Σεπτέμβρη να συμφωνήσουν 5 κόμματα για να έχουμε κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας».

Υπενθυμίζει ότι την πρόταση για το αναλογικό μπόνους την έχει εκφράσει προ διετίας και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι με τη στάση του στον εκλογικό νόμο «κλείνει» το μάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εκτός αν τα είχαμε σχεδιάσει όλα
από το 2014 προβλέποντας ότι κάποια στιγμή θα εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε.

Απαντώντας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που τον χαρακτήρισε «συνήγορο της Δεξιάς» σημείωσε ότι «αυτές οι διαρροές και αυτές οι ατάκες είναι για γέλια όχι για διάψευση και θα πρότεινα στους ανθρώπους της κυρίας Γεννηματά να ανανεώσουν λίγο το λεξιλόγιο τους».

Για το παρ’ ολίγον φιάσκο της παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco ανέφερε: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια: “Όποιους μπορούμε τους κοροϊδεύουμε, αρκεί να μένουμε στις καρέκλες μας”. “Ναι στους επενδυτές – ναι και στους συνδικαλιστές που αντιδρούν”. Ο κ. Δρίτσας προσπάθησε να μιμηθεί τον αρχηγό του. Σου λέει «αφού ο Αλέξης έκανε το ‘’όχι’’ – ‘’ναι’’ και δεν άνοιξε ρουθούνι, γιατί να μην κάνω και εγώ το ίδιο στο λιμάνι;»

Για την δημιουργία ενός νέου μεγάλου φορέα στο κέντρο ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας περνάει μέσα από δαιδαλώδεις οργανωτικές διαδικασίες, παζάρια, ίντριγκες και μηχανισμούς και ο άλλος είναι ο καθαρός, ο ευθύς.

«Πάμε στους πολίτες, ο κάθε υποψήφιος αρχηγός με τις θέσεις του και οι πολίτες αποφασίζουν ποιος τους εκφράζει» ανέφερε και στη συνέχεια τόνισε ότι αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να είναι αθηνοκεντρική αλλά πανελλαδική με μεγάλο στόχο τη συμμετοχή 200.000 πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες για να γεννήσουν το καινούργιο.