Στ. Θεοδωράκης: Αν ο κ. Τσίπρας έφερνε νωρίτερα τη συμφωνία η Ελλάδα θα ήταν πλουσιότερη κατά 40 δισ. ευρώ

Τη θέση του υπέρ των κυβερνήσεων μεγάλων συμμαχιών επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στο Κρήτη TV. Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «δεν μπορούν οι πλάτες του ενός να επιτύχουν την ανόρθωση της χώρας».

«Δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να πάει μπροστά αν ο καθένας κοιτάζει το κομματικό του συμφέρον. Τα κόμματα που μας κυβέρνησαν, τα ενδιέφερε κυρίως ο κομματικός στρατός τους», είπε.

Υποστήριξε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ότι απειλείται από το Ποτάμι», γιατί «ακούγεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ενώ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «χρησιμοποίησε το ‘ναι’ το δικό μας και τώρα μας κατηγορεί γιατί τον σώσαμε».

«Αν ο κ. Τσίπρας έφερνε νωρίτερα τη συμφωνία η Ελλάδα θα ήταν πλουσιότερη κατά 40 δισ. ευρώ. Δεν τόλμησε να το κάνει γιατί κοιτούσε μόνο το κόμμα του», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε χθες στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτα απ όσα υποσχέθηκε και πήγε στη Θεσσαλονίκη για να μας πει ότι εφάρμοσε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «παλιός σε νοοτροπία».

«Το παλιό δεν έχει σχέση με την ημερομηνία γέννησης. Εμείς μιλάμε για νέες ιδέες, για νέα μυαλά. Το νέο είναι να μην είσαι το 2015 υπέρ των διορισμών των φίλων και των συγγενών. Αν έχεις στο μυαλό σου να πολιτευτείς όπως οι προηγούμενοι γιατί είσαι το νέο;», διερωτήθηκε.

«Πρέπει οι πολίτες να εκτιμήσουν την αλήθεια του Ποταμιού», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του είναι «η καθαρή λύση για τη χώρα».