Στ. Θεοδωράκης: Α λα καρτ στήριξη δεν υπάρχει

Α λα καρτ στήριξη δεν υπάρχει, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ψήφισέ μου το ασφαλιστικό για να σπαταλάω εγώ εκατομμύρια στις ΔΕΚΟ με ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις διοικήσουν. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θέλει η κυβέρνηση να μοιραστεί με τις δημιουργικές, υπεύθυνες δυνάμεις της Βουλής την ευθύνη για μια δύσκολη πορεία; Αυτή είναι η δική μας η θυσία γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε απ’ έξω και να πετροβολάμε».

«Εμείς λέμε πως είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, με την προϋπόθεση πως υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο» πρόσθεσε και επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας λέγοντας: «Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι τα προβλήματα της χώρας δεν ξεπερνιόνται- και εμείς λέμε ότι δεν ξεπερνιόνται- να απευθυνθεί στη Βουλή, στις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο του και να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει υπεύθυνη στάση».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος είπε ότι προτιμάει νέες εκλογές αντί μιας ευρύτερης κυβέρνησης, σημείωσε ότι «όταν πιεστεί πολύ το πολιτικό σύστημα και καταλάβει ότι η χώρα δεν έχει επόμενη μέρα, νομίζω ότι δεν θα ζητάει εκλογές αλλά το να βρεθούν λύσεις».