Στ. Θεοδωράκης: Δεν είμαι σίγουρος πως ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει το πρόβλημα της χώρας

«Δεν είμαι σίγουρος πως ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει το πρόβλημα της χώρας. Είπε όλα καλά τα κάναμε και συνεχίζουμε να τα κάνουμε καλά, απλά θέλουμε και μια βοήθεια από τα άλλα κόμματα, σε όλα αυτά που κάνουμε καλά. Εάν πάμε έτσι στη συνάντηση των αρχηγών, δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα λέγοντας:

«Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει διοικήσει. Πρέπει να συντονίσουμε την αστυνομία, το λιμενικό, τις ΜΚΟ, τους δήμους, τις εθελοντικές οργανώσεις. Είναι ένα τεράστιο έργο, που δεν μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος που έχει απλώς καλή διάθεση.

» Ο κ. Μουζάλας έχει την καλή διάθεση αλλά δεν έχει την εμπειρία και δεν έχει οπλιστεί από την κυβέρνηση με τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες, τις οποίες θα έπρεπε να έχει. Στην πραγματικότητα μιλώ για υπερεξουσίες σε ένα πρόσωπο, το οποίο θα έχει οικουμενική αποδοχή. Δε θα βάλουμε φυσικά κανέναν ακραίο, φοβικό, ρατσιστή να μας δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Χρειαζόμαστε έναν υπερυπουργό, που θα μιλά απευθείας στον πρωθυπουργό με την εύνοια και την αποδοχή των πολιτικών αρχηγών».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι έχει συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση για την τρέχουσα αξιολόγηση είπε: «Μακάρι να κλείσει η αξιολόγηση. Eίναι όμως άλλο να λες ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και άλλο να λες, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ότι ‘η Ανάσταση της οικονομίας, θα έρθει με το Πάσχα’. Δηλαδή πώς θα έρθει η ανάσταση της οικονομίας σε μία χώρα που δεν εξάγει και η οποία έχει το χαμηλότερο δείκτη επενδύσεων στην Ευρώπη σε πέντε εβδομάδες από τώρα; Θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα αναστηθεί η ελληνική οικονομία;»