Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εχθρούς. Έχει ανάγκη από στέρεες συμμαχίες

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εχθρούς. Έχει ανάγκη από στέρεες συμμαχίες», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος στη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να πάψει να κυνηγά φαντάσματα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης, η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της χώρας και να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές «μήπως και μπορέσουμε κάποια στιγμή να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο της κρίσης».

Ερωτηθείς για την εκτίμησή του, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι εκκρεμότητες της χώρας δεν μπορούν να συνεχίζονται γιατί η οικονομία είναι γονατισμένη όπως και η κοινωνία».

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση «να βρει το θάρρος να προχωρήσει στην επόμενη πράξη: να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μήπως με κάποιο τρόπο η οικονομία αρχίσει να παίρνει μπροστά».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που θα έχει το Ποτάμι στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το Ποτάμι «πάντα στηρίζει αυτό που είναι καλό για τη χώρα. Δεν είναι όμως διατεθειμένο να στηρίξει λαϊκίστικες αποφάσεις μιας κυβέρνησης που θυσιάζει πολλά στο επικοινωνιακό πεδίο και όχι προς όφελος της χώρας» .