Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αίσθηση του χρόνου, ούτε σχέδιο

Με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μια σειρά από συνεχείς καθυστερήσεις, στη συμφωνία με τους δανειστές, στη συμφωνία για το μεταναστευτικό, στις αποφασεις για τις αποκρατικοποιήσεις, στις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, ενώ επίσης μίλησε για καθυστερημένη σύγκρουση με τη διαπλοκή, «μέχρι να βρουμε τους δικούς μας διαπλεκόμενους και πρόσφορους να μας εξυπηρετήσουν».

Η κυβέρνηση έχει τους δικούς της αργούς ρυθμούς, είπε ο κ. Θεοδωράκης και κλιμακώνοντας την επίθεσή του την κατηγόρησε ότι δεν έχει καμία αίσθηση του χρόνου, ούτε σχέδιο.

«Ήθελαν να παίξουν πρώτη εθνική και δεν είχαν δοκιμαστεί ούτε σε τρίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι στην κυβέρνηση αυτοσχεδιάζουν.
Σε αντιδιαστολή, είπε πως το Ποτάμι είναι ένα κόμμα που σχεδιάζει λύσεις​ για το σήμερα ​αλλά ​και για το μέλλον​, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικές και εύκολες λύσεις, αρκεί οι Έλληνες να ξεχωρίσουν τον λαϊκισμό από την πολιτική.

«Αυτό που θέλουμε είναι μια μεγάλη καινούργια κοινωνική Συμμαχία» πρόσθεσε, διαμηνύνοντας πάντως ότι «αυτή η Συμμαχία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας».