Στ. Θεοδωράκης: Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων

«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. Ζήτημα είναι αν θα βρεις έναν δύο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν ή που δεν πρόλαβαν να στήσουν, το δικό τους παραμάγαζο μέσα στη Δικαιοσύνη. Και για εσάς από ό,τι φαίνεται ήταν μεγάλη προτεραιότητα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η εφημερίδα «Ακρόπολις» του κατηγορούμενου για εκβιασμό εκδότη Μαυρίκου έγραφε εναντίον του Ποταμιού και ότι ο πρωθυπουργός μερίμνησε να αλλάξουν οι διευθύνσεις σε ΔΟΛ (Βήμα, Νέα) και Πήγασο (Έθνος): «Τις μέρες που τα πληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πετούσαν τόνους λάσπης στο Ποτάμι, ότι είναι όργανο των καναλαρχών και του Μπόμπολα, την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας, σε μυστικές νυχτερινές συναντήσεις σε σπίτια στην Κάντζα και στο Κολωνάκι προσπαθούσε με παζάρια και σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε, να επιβάλει διευθυντές της αρεσκείας του στον ΔΟΛ και στον Πήγασο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε αρκετές φορές στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Όπως είπε, οι δυο τους «ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια. Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Είναι συστήματα που γεννήθηκαν από τους συντηρητικούς της χώρας. Και τώρα υιοθετούνται με ενθουσιασμό από τους συντηρητικούς της αριστεράς. Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού».
Έκανε λόγο για «δεξιά μετεγγραφή» Παπαγγελόπουλου και σχολίασε: «άλλο Παπαγγελόπουλος και άλλο Ντι Πιέτρο».

Για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου. Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε “παράνομο, απεχθές και επονείδιστο” το χρέος. Ήταν δικαστής, αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας», είπε και πρόσθεσε: «Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι “ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό”. Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το “Θεός” είναι το ψευδώνυμο του κ. Τσίπρα».