Στ. Θεοδωράκης: Το μείγμα της κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να έχει βάση το νέο

Ναι στις συνεργασίες δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτητών υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν παραδίδεται στις καρέκλες».

«Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό, υπήρχαν και εξαιρέσεις και υπουργοί που έδωσαν μάχη, αλλά χρειάζονται νέα μυαλά για να βγούμε από τη κρίση.Το μείγμα της κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να έχει βάση το νέο», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μίλησε για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας του 51%, και μια Βουλή που θα εκπροσωπεί την συμμαχία αυτή.

Επιτέθηκε στους κ. Μεϊμαράκη και Τσίπρα για το ότι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά με ποιούς θα κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών λέγοντας ότι: «Εμείς την έχουμε τη λίστα με ανθρώπους και θα τη δώσουμε, ακούω όμως τον κ. Μεϊμαράκη να κοροϊδεύει τον κύριο Τσίπρα για ηγετική ομάδα. Ποια είναι η ηγετική ομάδα του κυρίου Μειμαράκη; οι υπουργοί του κ. Σαμαρά; Ας δώσουν λοιπόν εκείνοι που έναι πρώτοι τις λίστες και θα ακολουθήσουμε εμείς. Ποιους έχει ο κύριος Τσίπρας στο μυαλό του; Και οι μη σταρ για τους οποίους είπε «φτάνει πια» βγήκαν άχρηστοι για τη κοινωνία».

Επανέλαβε ότι οι κομματικοί μηχανισμού έχουν αγάπη στα παλιά συστήματά και όταν δεν τους βγαίνει εκλογικά κάνουν μια επιλογή εύκολη και διαχειρίσιμη από μέρους τους.

«Δεν υπήρξαμε ποτέ στο πλευρό του Τσίπρα, είμαστε στο πλευρό της χώρας, χωρίς παζάρια, το ίδιο και σήμερα που χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις», απάντησε ενώ σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου σημείωσε ότι δεν δίνει υποσχέσεις σε όλους, αλλά χρειάζονται χειρουργικές παρεμβάσεις, όπως τις ανέφερε, στη συμφωνία.

Ερωτηθείς δε για τους ΑΝΕΛ απάντησε , «ας δούμε ποιοι θα μπουν στη Βουλή», και επεσήμανε ότι το Ποτάμι θα κινδυνεύσει για τη τη τρίτη θέση, από τη Χρυσή Αυγή κι αυτό μπορεί να το αποτρέψει μόνο ο ελληνικός λαός.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σπύρος Λυκούδης από τη “Μεταρρυθμιστική Αριστερά” που είχε συνεγαστεί με το Ποτάμι και στις εκλογές του Ιανουαρίου, ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία με το Ποτάμι ήταν άψογη γιατί είναι ο χώρος που ενώνει ευαισθησίες και κοινούς στόχους για να βγει η χώρα από τη κρίση.

Ο Θόδωρος Σκυλλακάκης από τη “Δράση”, που θα είναι σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανέφερε ότι χρειάζεται μετεκλογικά κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας με ισχυρές μεταρρυθμιστιοκές δυνάμεις, ενώ από τη κίνηση “Μπροστά” χαιρέτισε ο Παναγιώτης Βλάχος.

Αύριο θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου θα συμμετέχει μεταξύ άλλων ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού Οδός Πανός, Γιώργος Χρονάς και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Μάνος Ματσαγγάνης. Έγινε ακόμη γνωστό ότι εκπρόσωπος τύπου θα είναι η Αθηνά Δρέττα και στη λίστα της Μαγνησίας θα είναι η Ρίκα Βαγιάνη και των Τρικάλων ο Κώστας Παταβούκας.