Στ. Θεοδωράκης: Όλοι είμαστε προσωρινοί

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, είπε ότι κάθε συνέδριο ξεκινάει από το μηδέν, σημειώνοντας ότι «όλοι είμαστε προσωρινοί».

«Ωραία τα ταξίδια, αρκεί να τα προετοιμάζεις και να συμπεριφέρεσαι λίγο υπεύθυνα» είπε, στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση «ότι η κυβέρνηση, χαμένη στις επινίκιες αγκαλιές, δεν υπολόγισε σωστά πώς έπρεπε να αξιοποιήσει αυτό το ταξίδι». «Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να μην ήταν η τελευταία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και το συνέδριο, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Είναι η πρώτη μου εμφάνιση με την ιδιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης και είναι ωραίο που θα συζητήσουμε με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα ανάπτυξης. το Ποτάμι έχει καθαρές γραμμές για όλα αυτά. Δεν θα μπορέσει αυτή η χώρα να σηκωθεί, δεν θα μπορέσει να προσφέρει στους πολίτες, αν δεν δώσουμε ρόλο στις τοπικές κοινωνίες».

Σε ό,τι αφορά τον 1ο προσυνεδριακό διάλογο μεταξύ στελεχών και εθελοντών του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε ότι κάθε συνέδριο ξεκινάει από το μηδέν.

Όπως είπε, πρέπει να εκλέξει καινούργιο αρχηγό, καινούργια όργανα.

«Η θέση του Ποταμιού είναι να τα αλλάξει όλα όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και μέσα στο Ποτάμι. Όλοι είμαστε προσωρινοί σε μια μεγάλη ιδέα που είναι να καλυτερεύσουμε τη ζωή των πολιτών».