Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris για τα ελληνικά καπνά

Συμφωνία συνεργασίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris International Management S.A. υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου, με τη συμφωνία επισφραγίζεται αφ’ ενός η πρόθεση της Philip Morris να προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016 – 2018 και αφ’ ετέρου η δέσμευση του υπουργείου να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα καταστήσουν ανταγωνιστική την παραγωγή ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου.

«Πρόκειται», ανέφερε, «για μια χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. που αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους, ευνοεί την συλλογική δραστηριοποίηση και εκπροσώπηση των αγροτών, αλλά κυρίως, προσθέτει αξία στο μόχθο του Έλληνα καπνοκαλλιεργητή»

Δήλωση του πρωθυπουργού

“Δίνουμε ένα πολύ σημαντικό διπλό μήνυμα. Πρώτα απ’ όλα ότι η Ελλάδα μπορεί να δέχεται παρά την κρίση επενδύσεις χρήσιμες και κρίσιμες, σε έναν τομέα που το έχει ανάγκη ίσως περισσότερο απ’ όπου οπουδήποτε αλλού, στον τομέα της παραγωγής”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας. “Διότι”, συνέχισε, “εάν δεν αρχίσουμε να παράγουμε, δεν θα βγούμε από την κρίση και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος σήμερα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη επενδύσεις, για να υπάρχουν δουλειές και να αυξάνεται η παραγωγή, να αυξάνεται το εισόδημα”. Το δεύτερο μήνυμα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η συμπαράσταση στην προσπάθεια τη κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του λαθρεμπορίου.