Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Δ. Αβραμόπουλου στη Βουλή

Συνάντηση με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη καλή επιτυχία στο έργο του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντας ότι θα τον βοηθήσει με όλες του τις δυναμεις:

«Αναλαμβάνεις την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το λαό, για τον τόπο, για την Ευρώπη. Αλλά είμαι βέβαιος – και στο εύχομαι με όλη μου την καρδιά – η θητεία σου ως αρχηγού αυτής της μεγάλης παράταξης να στεφθεί από επιτυχία. Και δεν χρειάζεται να σου πω ότι, σε αυτήν την καινούρια περίοδο που εγκαινιάζεις, θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Το κάνω εξάλλου, ως εκ της θέσεώς μου απέναντι στον τόπο, γιατί πάντα η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ είναι και οι πολιτικές μου ρίζες. Και πραγματικά σου το εύχομαι από την καρδιά μου».

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο και αναφέρθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, που, όπως είπε, απασχολεί όλη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα.
Ζητώντας συγκεκριμένη ενημέρωση και για τη στάση της Τουρκίας, είπε ότι «έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες φαίνεται μέχρι σήμερα να μην τηρεί στο βαθμό, τουλάχιστον, που θα επιθυμούσαμε».

Όσο και να ακούγεται ενδεχομένως παράδοξο, κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή ατζέντα το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, γιατί η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι υπό πίεση.

Τόνισε ακόμη πως η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες υπογραμμίζοντας όμως πως παρά την πίεση που δέχεται και αυτή η χώρα με 2.000.000 πρόσφυγες στο έδαφος της, χάριν στο action plan που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της, διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι θετικό.

«Ότι θα αναλάβει το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν και θα σταματήσουν οι ροές προς την Ευρώπη. Αλλά το ζήτημα δεν σταματά εκεί. Έχει να κάνει και με την ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια, η οποία δυστυχώς όλο εντείνεται» επισήμανε ο κ.Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ένα συγκεκριμένο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο με τις δυνατότητές της, βγαίνοντας από την εσωστρέφειά της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τι σημαίνει αυτή η χώρα για την ευρύτερη περιοχή».