Συνάντηση Σαμαρά-Μιίχαλου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, συνοδευόμενος από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Ιορδάνη Τσώτσο, Γ΄ Αντιπρόεδρο κ. Άγγελο Τσατσούλη, Δ΄ Αντιπρόεδρο κ. Παύλο Τονικίδη, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Ζορπίδη, τον Οικονομικό Επόπτη της ΚΕΕΕ κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη και τον Αναπληρωτή Οικονομικό Επόπτη κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, καθώς και τον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Παύλο Θωμόγλου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Σοφιανό και τον Οικονομικό Επόπτη του ΕΒΕΑ κ. Ευάγγελο Τσόγη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ τόνισε στον πρωθυπουργό:

«Κύριε πρόεδρε,
Πρωτίστως θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη μάχη που δώσατε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών προκειμένου να διεκδικήσετε για τη χώρα όσο το δυνατόν υψηλότερα κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Πιστεύω ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την εισροή πρόσθετων πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία που θα βοηθήσουν για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Άλλωστε, κύριε πρόεδρε, οι εταίροι μας, πρέπει να αποδείξουν εμπράκτως ότι αποδέχονται τα λάθη τους, όπως ήδη έχει πράξει το ΔΝΤ. Και ο πλέον πρόσφορος και αποδοτικός τρόπος για να επανορθώσουν είναι ακριβώς αυτός. Να ενισχυθεί γενναία η χώρα μας από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.