Συνάντηση Eurobank με πρέδρο ΣΠΕΦ

 

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΣΠΕΦ κου Στέλιου Λουμάκη με την διοίκηση της Τράπεζας Eurobank στα κεντρικά γραφεία της δεύτερης στην Αθήνα. Από την πλευρά της τράπεζας συμμετείχαν οι κ.κ. Αθ. Δερβίσης – Βοηθ. Γενικός Διευθυντής και Τομεάρχης Δικτύου Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Παν. Θεοδώρου – Διευθυντής Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης.

Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΠΕΦ, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα ως ανταπόκριση της τράπεζας σε προηγούμενη επιστολή – πρόσκληση του ΣΠΕΦ σχετικά με το θέμα της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου που μονομερώς επιβλήθηκε με τον ν. 4093/2012 στα επαγγελματικά φωτοβολταϊκά και τις δράσεις στήριξης που πρέπει να υπάρξουν από τον τραπεζικό κλάδο προς απόσβεση της έκτακτης κατάστασης που αυτή δημιουργεί και για όσο θα ισχύσει.

Από την πλευρά του ΣΠΕΦ παρουσιάστηκε η «win-win» πρόταση του συνδέσμου για παράταση των δανείων με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων για όσο ισχύει η εισφορά. Έτσι και μέρος αυτής θα αποσβεστεί από την μείωση των τόκων αλλά και η τράπεζα θα ανακτήσει την απώλεια τους στο υπερδιπλάσιο μέσω της παράτασης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον ΣΠΕΦ η τυπική περίπτωση που περιλήφθηκε και στην επιστολή πρόσκληση του από 20/11/12.