Συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας στη ΝΔ εν όψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών

Χωρίς ανάπαυλα συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας στη Ν.Δ. εν όψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, στις 10 Ιανουαρίου.

«Το βιβλίο του λαϊκισμού στη χώρα μας κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιό του είναι ο κ. Τσίπρας» δήλωσε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να κερδίσει τον κ. Τσίπρα.

«Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα, διότι πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να διευρύνω τη Ν.Δ., να την κάνω μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να προτάξω ένα προφίλ ηγεσίας πολύ διαφορετικό από αυτό που πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας έμφαση στην αλήθεια και σε λύσεις για την πραγματική οικονομία που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας» υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

* Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίξει τη μεσαία τάξη που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να προτάξει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

* Αν εκλεγώ πρόεδρος, η Ν.Δ. πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και εντός δύο μηνών θα προηγείται σημαντικά δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ.

* Στήριξη αλά καρτ στην κυβέρνηση δεν θα προσφέρουμε. Δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο κατεδαφίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Δεν θα είμαστε το βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης.

* Ο διαχωρισμός καραμανλικών – μητσοτακικών ανήκει στον 20ό αιώνα. Οι πολίτες δεν ασχολούνται με αυτά, περιμένουν από εμάς ενότητα και ρεαλιστικές λύσεις.

* Οι αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη της αλήθειας είναι αρχές που πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν και τον δικό μου πολιτικό λόγο.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει «την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» εφόσον κερδίσει και αναδειχθεί πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη (τον Απρίλιο του 2013 στο Protagon, με τίτλο «Να Αφελληνιστούν»), που είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε ότι «όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια, να αφελληνιστούν άμεσα!».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τον κ. Βαρουφάκη «η μόνη βιώσιμη λύση είναι οι τράπεζες να αφελληνιστούν… αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη διαπλοκή Ελλήνων πολιτικών και Ελλήνων τραπεζιτών».

Στον κ. Μητσοτάκη «απάντησε» ο βουλευτής -και υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη- Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος σημείωσε πως «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος για τον Τσίπρα, γιατί σάρωσε στο Περιστέρι και τις άλλες λαϊκές συνοικίες».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι έως το Πάσχα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει φέρει πρώτη τη Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Γιακουμάτος ζήτησε να μην εμπλέκουν τον Κώστα Καραμανλή στην προεκλογική αντιπαράθεση, γιατί είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την παράταξη και σημείωσε: «Εγώ δεν ξέρω κανέναν Καραμανλή να είναι υποψήφιος. Τον Μεϊμαράκη ξέρω».

Ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι δεν είναι κακό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πατέρα πρωθυπουργό, και μάλιστα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά παρατήρησε ότι εξαιτίας αυτού δεν δικαιούται να εγκαλεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για «βαρονίες».