Συνεχίζονται οι έλεγχοι για φορολογικά παραπτώματα επιχειρήσεων σε τουριστικές περιοχές

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι για φορολογικά παραπτώματα σε επιχειρήσεις, σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Όπως επιβεβαιώθηκε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, την Κυριακή κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για αποδείξεις και για άλλα φορολογικά παραπτώματα.

Από την πλευρά τους μικροπωλητές οι οποίοι έχουν ήδη στήσει τους πάγκους τους εν όψει του εορτασμού του δεκαπενταύγουστου, αντέδρασαν έντονα στους ελέγχους και επιτέθηκαν φραστικά στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.

Εξάλλου, το Σάββατο, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε μεγάλο παραλιακό μπαρ στην Καβάλα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 30 περίπου αποδείξεις, επιβλήθηκε «λουκέτο» 48 ωρών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, χρειάστηκε η συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη.

«Λουκέτο» 48 ωρών μπήκε και σε παραλιακό μπαρ στην Χρυσή Αμμουδιά στην Θάσο, καθώς διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχε κοπεί αριθμός αποδείξεων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 75 αποδείξεις με αποτέλεσμα η επιχείρηση να σφραγιστεί για 48 ώρες.