Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό

 

Με καθυστερήσεις αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και σήμερα τα δρομολόγια του μετρό λόγω της κατάληψης του Κέντρου Ελέγχου του μέσου στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, που πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) από το πρωί της Δευτέρας.

Οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του μετρό διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο νέο μισθολόγιο και ζητούν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα ώστε να διαπιστωθεί ότι το μετρό είναι κερδοφόρο μέσο και άρα δεν ευσταθούν οι αναφορές ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σχετίζονται με την εξυγίανσή του.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι το υπουργείο με το πρόσχημα της εξυγίανσης βάλλει εναντίον των Συλλογικών Συμβάσεων των εργαζομένων ώστε να μειωθεί το εργατικό κόστος και να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών, που θα αναλάβουν τη συντήρηση και την εν γένει λειτουργία του.

Προσπάθεια διαλόγου

Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η κίνηση του ΣΕΛΜΑ να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διαλόγου με τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα, ηλεκτρικό και τραμ, αλλά και στο ίδιο το μετρό.