Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό – Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου Ευαγγελισμός και δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 14 Απριλίου το μεσημέρι στη 1,30 στα ΤΕΠ για να ξεκινήσουν όλοι μαζί για να βρεθούν στις 2 έξω από το Υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό ενώνουν όπως λένε τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους από άλλα νοσοκομεία όπως το Αττικίν, τον Άγιο Σάββα κ.λπ. και ζητούν όλοι μαζί να σταματήσουν να τους φέρονται σαν να είναι σκλάβοι και να σεβαστούν την εργασία και την προσφορά τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ απαιτεί την αποχώρηση των εργολάβων από το νοσοκομείο καθώς και την άμεση διακοπή των ατομικών συμβάσεων.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, με την εγκύκλιο Κατρούγκαλου στις 22-3-2016, το υπουργείο υγείας κάνει γνωστό πως πλέον κάθε φορέας στην υγεία μπορεί να απασχολεί τον κάθε εργαζόμενο στην καθαριότητα ως ατομικό εργολάβο χωρίς κανένα δικαίωμα! Ξεκαθαρίζοντας πως η σύμβαση αυτή δεν είναι σχέση εξαρτημένης εργασίας: άρα με μικρό μισθό, χωρίς άδειες, χωρίς ΒΑΕ, χωρίς επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα κ.ά.

Ήδη, όπως λέει, πριν ακόμη βγει η εγκύκλιος, κάποιοι καλοθελητές έσπευσαν να πουν πως τώρα δήθεν θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων εργολαβικών εργαζόμενων, είπαν «επιτέλους πετιούνται οι εργολάβοι έξω κι αυτό είναι μια νίκη»… κι έτρεξαν να βάλουν πλάτη στην πιο άθλια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στην καθαριότητα!

Σήμερα, επιμένουν να σύρουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των νοσοκομείων να υπογράψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, αύριο σειρά έχουν η σίτιση, μεθαύριο η φύλαξη και έπεται συνέχεια σε όλες τις ειδικότητες. Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος – σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες: η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζόμενων σε όλο το Δημόσιο, καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.