Συντηρητική κατάσχεση του 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη

Το ποσοστό αυτό της εταιρίας, που εκμεταλλεύεται εμπορικά το γήπεδο του Ολυμπιακού, είχε αγοράσει το 2009 από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο κ. Λαυρεντιάδης, έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικαστική λειτουργός έκανε δεκτή σχετική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Δραγάτση, ο οποίος ζήτησε να τεθεί σε καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης το ήμισυ του σταδίου, που ανήκει στο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των δανείων της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρέντιάδη και στον επίσης εμπλεκόμενο στην υπόθεση των δανείων επιχειρηματία Αντώνη Ρογκόπουλο.

Η κίνηση των δικαστικών Αρχών γίνεται προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των μετόχων της τράπεζας που ζημιώθηκαν από την υπεξαίρεση με τη μορφή των επίμαχων δανείων, ύψους πλέον των 700 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton υπό την ηγεσία του προφυλακισμένου επιχειρηματία σε εταιρείες συμφερόντων του.

Με τη σημερινή διάταξη της κ. Χατζάκη επικυρώνεται το βούλευμα με τη φράση ότι «απαγορεύεται η κίνηση (σ.σ. πώληση) οποιασδήποτε μετοχής κατέχουν οι Λ. Λαυρεντιάδης και Αντ. Ρογκόπουλος».