ΣΥΡΙΖΑ: Αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τα απόρρητα έγγραφα στο αρχείο Βενιζέλου

 

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή, ότι διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο αντίγραφα απόρρητων εγγράφων του ΥΕΘΑ, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο τα μέλη του κοινοβουλίου, όσο και ο ελληνικός λαός, ακούσαμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με περισσή άνεση να δηλώνει κατά τη συζήτηση (της 17ης/1) στη Βουλή ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», αναναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Α’ Πειραιά και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις αυτές του κ. Βενιζέλου  γεννούν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την νομιμότητα και σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων υπουργών Εθνικής Άμυνας και τους κινδύνους, που ενδέχεται να προέλθουν από την διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία.

«Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ευαίσθητο ζήτημα των άκρως απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα των κυβερνητικών πρακτικών του δικομματισμού και γεννά ανησυχία, γιατί αναδεικνύει καθ΄έξιν συμπεριφορά και νοοτροπία που θεωρεί το κράτος ως λάφυρο», υπογραμμίζει ο κ. Δρίτσας και  στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, «την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε πρόσφορη για περίεργο χιούμορ».