ΣΥΡΙΖΑ: Εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το σύστημα “4-2-1”

Για «εκκωφαντική σιωπή» εκ μέρους της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ, «αλλά και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ» για «το σύστημα “4-2-1” με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος διορίζονταν στο Δημόσιο», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συγκεκριμένα δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο «από την πρώτη ημέρα σχηματισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη τον Ιούνιο του 2012 ξεκίνησε το πάρτι με το βόλεμα των ‘δικών τους παιδιών’». Όπως υποστήριζε το δημοσίευμα της εφημερίδας, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «έσπευσαν να μοιράσουν το κράτος σε κομμάτια: 4 στον νικητή των εκλογών, 2 και 1 αντίστοιχα στους κυβερνητικούς εταίρους».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους «διαπρύσιους υπερασπιστές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» ότι «δεν έχουν τολμήσει να πουν ούτε λέξη, διάψευσης έστω, για τα στοιχεία που προσκόμισε το συγκεκριμένο δημοσίευμα».

Η πρακτική αυτή, τονίζει η Κουμουνδούρου, «αποτελεί άμεση συνέχεια της αντίληψης του δικομματισμού για το κράτος ως λάφυρο, ένα μοντέλο που τα δύο κόμματα οικοδόμησαν με συνέπεια και συστηματικότητα καθ’ όλη της διάρκεια της μεταπολίτευσης, πλήττοντας ευθέως το κύρος και την αξιοπιστία του δημόσιου τομέα».