ΣΥΡΙΖΑ: Να πάψει να παίζει κρυφτό ο κ. Μητσοτάκης και να πάρει επιτέλους θέση με το ζήτημα της λίστας Μπόργιανς

Να πάψει να παίζει κρυφτό και να πάρει επιτέλους θέση με το ζήτημα της λίστας Μπόργιανς καλεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, μια ημέρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή και τη δημοσιοποίηση της επιστολής Μπόργιανς.

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η συνεχιζόμενη σιωπή εκ μέρους της ΝΔ συνιστά ομολογία ενοχής και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας.

«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι ο κ. Κουμουτσάκος «επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για “λάσπη” και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις… “ηλεκτρονικά στοιχεία-cd”, αλλά μόνο cd».

«Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της Ν.Δ., αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας. Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.