ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης βλάπτει τη χώρα

Για επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση καθώς και μικροπολιτικά παιχνίδια κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή «δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υποστηρίξει σθεναρά αυτούς που προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρόεδρο της Ν.Δ. γιατί «αναπαρήγαγε τα επιχειρήματα των δανειστών στο εσωτερικό και παράλληλα τους εξόπλισε με επιχειρήματα σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της».

«Συντασσόμενος με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε για μία ακόμα φορά περικοπές δαπανών, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, και ισοπέδωση του κράτους πρόνοιας» σημειώνεται.

Καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει τι ακριβώς προτείνει, «να αποδεχτεί η κυβέρνηση τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων; Να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που παραβιάζουν την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και αγνοούν επιδεικτικά τα στοιχεία της Eurostat; Ζητά ο κ. Μητσοτάκης να υποχωρήσει η κυβέρνηση από μια συμφωνία, την οποία ακόμα και το κόμμα του έχει ψηφίσει στην Βουλή;».

«Ο κ. Μητσοτάκης βλάπτει τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.