ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε με αοριστολογίες στα θέματα που τέθηκαν

Ικανοποίηση εκφράζει η Κουμουνδούρου για το debate Αλέξη Τσίπρα – Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αναφέρει ότι οι πολίτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μια συζήτηση περισσότερο ελεύθερη σε σχέση με το παρελθόν.

Κομματικές πηγές υποστήριξαν ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε με σαφήνεια στις ερωτήσεις που τέθηκαν, δεν απέφυγε να απαντήσει σε οτιδήποτε, παρέμεινε ψύχραιμος παρά την προσπάθεια του κ. Μεϊμαράκη να τον προκαλέσει σε προσωπική αντιπαράθεση και δεν μιμήθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ σε λεκτικές ακροβασίες».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαντούσε στον κ. Μεϊμαράκη αλλά στους πολίτες στους οποίους μίλησε με ειλικρίνεια για την επόμενη μέρα», πρόσθεσαν.

Σχολιάζοντας την εικόνα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως έκανε χρήση προσωπικών χαρακτηρισμών σε μια προσπάθεια αποδόμησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθεια όμως που -όπως εκτίμησαν- «έπεσε στο κενό καθώς ο λαϊκισμός του κ. Μεϊμαράκη χαρακτήριζε πολλές από τις απαντήσεις του, ενώ υπήρξαν φορές που έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του και εμφανίστηκε εκνευρισμένος».

Τέλος, υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν απάντησε με ουσιαστικό τρόπο αλλά με αοριστολογίες στα θέματα που τέθηκαν και «εν τέλει απευθύνθηκε περισσότερο στο εσωτερικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας και κάποιες φορές και στο ακροδεξιό κοινό, ιδίως με τις απαντήσεις του στο θέμα των προσφύγων και το μεταναστευτικό».