Σύγκλιση και διαφωνίες όσον αφορά το προσφυγικό διαπίστωσε ο Γ. Μουζαλάς στη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο ζήτημα του προσφυγικού άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Ο υπουργός έκανε λόγο για κλίμα συνεννόησης καθώς και για κριτική «μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας».

Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα ο κ. Μουζάλας σε δήλωσή του τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετώπιση».

Αναγνώρισε ότι υπήρξαν διαφωνίες, τόνισε όμως πως συνάντησε «κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική όπου έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στον κ. Μουζάλα πως το θέμα αυτό έχει εθνικές διαστάσεις, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας σειράς ευρύτερων ενεργειών που θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου.

Στόχος του Προέδρου της Ν.Δ. είναι να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.